tirsdag 31. januar 2017



Infografikk om mediehistorie


Den siste tiden har vi jobbet med en infografikk om mediehistorien. Vi fikk i oppgave å lage en egenvurdering om arbeidet vi har gjort og den legger jeg ut på bloggen. Vår gruppe hadde tidsepoken 1850-1920.


Gjort: Vi begynte med å sette sammen noen tanker om hvordan infografikken skulle være. Etterhvert tegnet vi disse tankene ned på storyboard. Planene som vi hadde var å lage en tidslinje hvor vi lagde bilder til de punktene vi snakket. I tillegg til å lage slike bilder til punktene skulle  tok vo også opp lyd hvor vi fortalte om punktene. Når vi hadde gjort dette satte vi i gang å skrive manuset og finne fakta om hva vi skulle si. Etter at vi hadde ferdigstilt manuset begynte vi å sette opp tidslinjen i infografikken. Deretter  leste vi  inn manuset slik at vi kunne bruke dette som en lydavspilling i infografikken. Etter dette begynte vi å sette sammen infografikken sette inn lyd og lage bilder som vi satte inn i infografikken.  
 
Lært: Jeg har  lært hvordan skrive et  manus og storyboard til en infografikk. En annen ting jeg har lært er hvordan man kan lese inn lyd på en lydopptaker. Jeg har også fått mer trening i å bruke illustrator. Jeg har også lært en del om hvordan lage infografikk og bruk av premier. Når det gjelder bruken av premier skal det sies at jeg ikke har brukt dette så mye siden dette ikke har vært min hovedoppgave i gruppa.  
 
Lurt: Det jeg har lært mens jeg har jobbet med denne oppgaven kan jeg bruke til mye nyttig senere, særlig i skole sammenheng, men også mange ting som sikkert kan brukes i privat sammenheng også. I tillegg har jeg tillært meg mye som kan være nyttig i en senere jobb sammenheng, men dette er selvsagt veldig avhengig av karrierevalg. Arbeidet synes jeg ikke ganske bra, men vi var litt trege noe som førte til at vi fikk  ganske dårlig tid på slutten. Til neste gang bør vi nok jobbe litt raskere underveis så det ikke blir så hektisk på slutten.