mandag 20. februar 2017

Mediedag

På torsdag hadde vi media dag på skolen. Dette var en dag hvor vi ikke hadde vanlig undervisning verken i mediefag eller andre fag. Det kom en mange forskjellige folk som holdt foredrag gjennom hele dagen. De hadde alle på forskjellige måter en eller annen tilknytning til mediefaget.


Det kom en som jobbet for TV2. Han fortalte om hvordan det hadde gått med kanalen den siste tiden, hvordan det er å jobbe i TV2, hvordan kanalen arbeider for å nå frem til publikum og hva han vektla når han skulle ansette folk. Når det gjaldt de to siste tingene var sosiale medier et stikkord, han fortalte at dette var den viktigste kanalen for å nå ut til folk nå om dagen og at han av disse grunner vektla kunnskap om sosiale medier sterkt når han vurderte arbeidssøkere. En annen ting han fortalte om var hvordan en arbeidsdag kan snu på hodet når noe svært essensielt for mediene skjer i verden. Ett eksempel han brukte var Justin Bieber konserten nå i høst. Han var ellers veldig klar på en ting og det var at hvis man var flink nok fikk man jobb i mediebransjen, dette til tross for at bransjen og særlig TV2 har kuttet mange stillinger den siste tiden. Personlig fikk  jeg mye ny innsikt om medienes arbeid av dette foredraget.

Noen elever i andreklasse hadde et framlegg om en fotokonkurranse de hadde deltatt på. De snakket om hvordan konkurransen var og hvilke bilder de hadde deltatt med og delte generelt sine erfaringer fra denne dagen. Etter dette hadde noen tidligere elever og lærere fra Christiania folkehøyskole et foredrag. De snakket om forskjellen mellom høyskole og Bachelor og fortalte om hvordan man kunne studere videre. Et annet tema de snakket mye om var hva man kan studere ved denne skolen. De fortalte ganske utdypende om en god del av de forskjellige fagområdene man kunne gå.


Etter lunsj kom det en fotograf/kunstner for å holde foredrag. Han fortalte en god del om hvordan han arbeider og viste frem en del av bildene sine. I tillegg fortalte han litt om hvordan man måtte markedsføre seg selv når man er et slags enmannsforetak slik han er. På slutten av dagen kom en kul gjeng fra Fredrikstad, de var filmprodusenter og fortalte om hvordan de arbeider. Gjengen fortalte først om hvordan de startet med film på hobbybasis og hvordan de møttes. Deretter fortalte de en god del om yrket filmprodusent og hvordan de arbeider. I tillegg tok de opp hvordan det er å være et filmprodusent firma med bare fire stykker. De snakket også om hvem de hadde jobbet sammen med og hva de hadde produsert. De viste også en del filmer de hadde laget. I tillegg til å jobbe med film morer de seg fortsatt mye med film. Faktisk så mye at de  for noen år tilbake dro helt til Las Vegas for å spille inn en fil bare for moro skyld! Den første episoden av denne filmen er enda ikke ferdig klippet! De mente det viktigste var å ha det gøy og lære på den måten.


Dette var litt om mediedagen vi hadde på skolen forleden. Dette var en spennende engasjerende og ikke minst inspirerende dag!