tirsdag 14. mars 2017

Radiokampanje mot mobbing







Den siste uken har vi jobbet med å lage en radiokampanje mot mobbing i medietimene. Jeg legger ut  egenvurderingen min av den her.


Gjort: Jeg begynte med å sette opp en plan som besto av et skjema som besto av tid, musikk, dialog og effekter. Her skrev jeg hvilken dialog, musikk og effekt jeg skulle ha på forskjellige tidspunkt. Skjemaet mitt så slik ut:




tid

musikk

Tale

effekt

0.05

Rolig musikk

 

tråkking

0010

Musikken i bakgrunnen

Jeg gjør mitt beste

gråt

0015

Musikken øker

Du fikk bare en toer!

 

0020

Musikken er der

Hvis du ikke får en femmer ved neste prøve gidder jeg ikke hjelpe deg mer!

 

0025

Musikken er der

Men jeg kan bare ikke klare det!

gråt

0030

Musikken er der

Det må du bare!

 

0035

Musikken blir borte

Forteller stemme lærere skal bygge opp elevene ikke tråkke på dem som ligger nede

 

0040

 

Det er mobbing

Gråt i bakgrunnen

0045

Rolig musikk

Barnevernet tar vare på barns rettigheter

 

0050

Musikken blir værende i avslutningen

 

 

0055

 

 

 
 


Når jeg hadde laget dette skjemaet spilte jeg inn den dialogen og de effektene jeg trengte med lydopptaker, Deretter redigerte jeg dette sammen i Adobe Premiere pro slik at det ble mikset sammen til en bra radiokampanje. I hvert fall ble resultatet ganske bra i mine øyne. Jeg la først inn dialog og effekter deretter la jeg på musikken. Helt til slutt gjorde jeg en del finpuss på lyd overganger og lignende.

Lært: Jeg har lært mye om hvordan man tar opp lyd med zoom opptaker og redigerer lyd i Premiere pro. En viktig lærdom som jeg skal ta med meg videre til et lignende prosjekt er det du tar mye kortere tid enn det du legger opp til at det skal ta når du planlegger. Dette førte for meg denne gangen til at jeg fikk litt problemer med å oppfylle kravene om en lengde på 45 sekunder på kampanjen. Jeg løste dette ved dra innholdet i kampanjen litt utover.

Lurt: Videre skal jeg ta med meg lærdommen om at lyd blir ganske komprimert i forhold til det du planlegger i slike sammenhenger. Generelt kan jeg bruke kunnskapen jeg har fått gjennom denne oppgaven om lyd og lydredigering til senere skoleoppgaver. Det kan sikkert også benyttes i arbeidslivet senere, og på privatbasis i visse sammenhenger. Når det gjelder min egen vurdering av arbeidet og resultatet av det synes jeg selv at jeg har jobbet målbevisst og i godt tempo med oppgaven. Sluttproduktet er etter min mening også ganske bra.

onsdag 8. mars 2017

Portrettbilde

De siste ukene har vi arbeidet med å ta portrettbilder, nå fikk vi i oppgave å redigere et portrett. Vi skulle fokusere på å redigere lyset og skyggene i bildet. Jeg har gjort fargen i ansiktet litt mørkere. Grunnen til at jeg gjort dette er at hudtonene ble mørkere noe jeg syns ser bra ut. Jeg har også lysnet opp øynene litt da dette fører at man får et litt skarpere blikk. Jeg har også endret litt på fargetonene til genseren slik at den også ble noe mørkere. Her har jeg også laft på en skygge som gjør at overgangen til det mørke blir mindre hard. Jeg legger ut både originalen og den redigerte versjonen av bildet så kan dere se forskjellene selv.









Originalen







Dette er den redigerte versjonen





Dette bildet var tatt med kamera innstillingene: ISO hastighet 400, største blenderåpning 4,8 og eksponeringstiden 1/30 sek. Jeg synes det har vært en interessant lærdom og ta og redigere portretter da jeg ikke har jobbet mye med dette tidligere. Jeg er godt fornøyd med bildet mitt og redigeringen av det. Oppsummert synes jeg det ble et fint sluttresultat.